Mopedförsäkring – jämför och spara pengar

Hitta en billig och bra mopedförsäkring här!
Just nu
hjälper vi
337 kunder!
ABC123
Check cirkel

Info

Info
Compricer hämtar uppgifter kring fordonet för att få fram rätt erbjudande från försäkringsbolagen
ÅÅMMDDXXXX
Check cirkel

Info

Info
Försäkringsbolagen behöver ditt personnummer för att kunna ge pris på försäkringen. Med hjälp av personnumret kan de exempelvis se din folkbokföringsadress, som kan påverka prisbilden.
Info
Trafikförsäkring täcker skador på andra personer och egendom.
Halvförsäkring ger ytterligare skydd för din moped, bl.a. stöld-, brand-, glasskador och rättsskydd.
Helförsäkring erbjuder störst skydd och inkluderar även självorsakade olycksskador på din egen moped.
Ange mobilnummer
Check cirkel

Info

Info
I den service vi erbjuder ingår det att vi ibland kontaktar våra kunder för att erbjuda kostnadsfri vägledning. Samtalet sker i marknadsföringssyfte.
När du går vidare godkänner du våra allmänna villkor och att dina uppgifter hanteras och skyddas enligt vår personuppgiftspolicy.

Varje år gör svenska hushåll över 1,4 miljoner jämförelser på Compricer! - Christina Sahlberg, Sparekonom

Compricer är en del av Schibsted
Compricer är en del av
Via mejl bjuder Compricer slumpmässigt in en del av sina kunder att lämna recensioner. Genomsnittligt betyg beräknas baserat på alla lämnande omdömen hos Trustpilot, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, där hänsyn tas till faktorer som aktualitet, mängd och stjärnbetyg.

Mopedförsäkring på Compricer

Mopedförsäkring på Compricer
Vill du skaffa en ny mopedförsäkring eller vill du byta den du redan har mot en billigare och bättre? Då har du kommit helt rätt. Här får du hjälp att hitta en försäkring som passar för just dig och din moped.

Oavsett om du vill teckna en försäkring för första gången eller bara vill byta den försäkring du redan har så kan du göra det här på Compricer - helt utan kostnad!

Så fungerar det


Börja med att fylla i lite uppgifter om dig och din moped i formuläret ovan. En försäkringsrådgivare hos oss tar emot din förfrågan och analyserar den. Din personliga rådgivare kontaktar dig sedan och tillsammans går ni igenom olika alternativ på marknaden. Om du vill så kan vi även hjälpa dig att teckna försäkringen. Klart!

Skicka in en förfrågan redan idag så hjälper vi dig att hitta en bra försäkring till din moped. Vill du hellre prata med oss direkt så går det naturligtvis alldeles utmärkt. Du når oss på 08 - 5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00).

Om du vill så hjälper vi dig genom hela processen och det bästa av allt är att det är helt kostnadsfritt för dig!

Om mopedförsäkringar

Om mopedförsäkringar

Vad är en mopedförsäkring?


En mopedförsäkring kan ersätta skador på både dig och din moped om olyckan är framme. Försäkringen kan även ge ekonomisk ersättning om du drabbats av stöld eller skadegörelse.

Därför behöver du ha en försäkring till din moped


Enligt lag måste du som lägst ha en trafikförsäkring. Den ersätter dig som kör och den eller det som du krockar med. Vill du ha ett mer omfattande skydd bör du teckna en hel- eller halvförsäkring till din moped.

Innehållet i en mopedförsäkring


Trafikförsäkring
Enligt svensk lag måste varje moped som är i trafik ha en trafikförsäkring. Den täcker skador som kan orsaka tredje part, personer eller annan egendom i händelse av en trafikolycka. Den täcker inte skador på din moped om du är vållande till skadan. För det behövs en halv-, eller helförsäkring.

Halvförsäkring
En halvförsäkring innehåller allt det som en trafikförsäkring innehåller och normalt även skydd vid stöld, brand, glasskador och rättsskydd.

Helförsäkring
Utöver skyddet i en halvförsäkring ingår det i en helförsäkring skydd vid vagnskador som vållats din moped i samband med en olycka, krock med vilt eller skadegörelse.

Vill du ha det mest omfattande skyddet är det en helförsäkring du ska välja.

Tillägg
Förutom hel- och halvförsäkringar kan försäkringsbolag erbjuda olika typer av tillägg du kan välja till din mopedförsäkring. Ett vanligt tillägg som erbjuds på marknaden är olycksfall.

Olika typer av mopeder


Det finns två olika klasser av mopeder. Klass 1 och klass 2.

Klass 1 - EU-moped
Klass 1 eller EU-moped är en registrerad moped som är gjord för hastigheter upp till 45 km/h. För att få köra en sådan behöver du minst ha ett AM-körkort och fyllt 15 år. Mopeden känns igen genom att de har en registreringsskylt.

Det är mopeder av klass 1 som vi kan hjälpa till att hitta en bra försäkring till.

Klass 2 - oregistrerad moped
Klass 2 är en oregistrerad moped som går högst 25 km/h eller 30 km/h om det är en äldre moped. Dessa mopeder saknar registreringsskylt och vi kan tyvärr inte hjälpa till att hitta en försäkring till dem.

Försäkringar för olika märken
Vanliga märken som du kan jämföra försäkringar till hos oss är Baotian, Beta RR, Drax, Fat Badboy, Gilera, Honda, KSR, Kymco, Lambretta, Masu, NIU, Peugeot, Primavera, SEEV, Sherco, Skyteam, Sunra, Super Soco, Talaria Sting, TGB, Vento, Viarelli och Yamaha med flera. Vi jämför försäkringar till de absolut flesta vanliga och ovanliga modeller.

Vi kan hjälpa dig att försäkra din moped och se till att du får en bra försäkring som passar för just dina behov.

Jämför och byt

Jämför och byt mopedförsäkring

Jämför mopedförsäkringar


När du ska jämföra mopedförsäkringar är det viktigt att du jämför både pris och innehåll. Det första du behöver ta ställning till är om du ska ha en trafik-, halv-, eller helförsäkring.

Skicka in en kostnadsfri förfrågan redan idag så återkommer en försäkringsrådgivare med förslag och tillsammans kan ni komma fram till vad som passar dig bra.

Du kan även ringa oss direkt på 08 - 5000 2000 (08:00 - 18:00 vardagar) så hjälper vi dig.

Byt mopedförsäkring


Har du redan en mopedförsäkring? Kanske ligger det en dyr räkning hemma på köksbordet om att förlänga din försäkring? Oavsett anledning till att du vill byta försäkring kan vi hjälpa dig.

Normalt gäller en mopedförsäkring i ett (1) år. Som konsument har du alltid rätt att säga upp avtalet när du vill före huvudförfallodagen. Försäkringen fortsätter då gälla fram till huvudförfallodagen varefter du kan byta till en annan försäkring.

Spara pengar

Spara pengar

Så mycket kan du spara


Mopedförsäkringar kan variera mycket i pris för samma fordon. Det är inte ovanligt att det skiljer flera tusen kronor mellan det billigaste och dyraste försäkringsbolaget.

Priset på mopedförsäkringar


Priset, eller premien som det också kallas, påverkas framför allt av typ och årsmodell, värdet på mopeden, din ålder och var du bor. I snitt kostar en mopedförsäkring som tecknas via Compricer mellan 1 800 - 4 000 kronor.

Premien kan du normalt välja att betala med en gång eller dela upp i mindre delar under året.

Rabatter


Försäkringsbolagen ger ofta olika typer av rabatter på premien. Det kan till exempel handla om att du samtidigt som du tecknar en försäkring till din moped även köper andra typer av försäkringar (hem, villa, båt, MC med mera).

För mopedförsäkringar är det även vanligt att du kan få en lägre stöldsjälvrisk om du har en spårsändare.

Billigaste och bästa mopedförsäkringen


Vilken mopedförsäkring som är billigast och bäst är svårt att svara på eftersom alla fordon och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Välja och teckna mopedförsäkring

Välja och teckna mopedförsäkring

Så väljer du en bra försäkring till din moped


När du ska välja och sen teckna en mopedförsäkring rekommenderar vi att du börjar med att fundera över dina behov. Vad vill du att försäkringen ska täcka? Vi vet av erfarenhet att detta ibland kan vara svårt. Utbudet kan vara krångligt att förstå och vad som skiljer de olika försäkringarna åt kan kännas som en omöjlighet att förstå.

Tänk på att försäkra din moped från och med samma dag du köper den. Den tidigare ägarens försäkring gäller inte.

Känner du dig osäker är det bara att ringa oss på 08 - 5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00) så hjälper vi dig.

Bra tips på saker att tänka på



  1. Skaffa en försäkring i samma stund som du köper mopeden - den gamla ägarens försäkring gäller inte för dig
  2. Du måste som lägst ha en trafikförsäkring. En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet
  3. Fundera över ditt behov - vad vill du att försäkringen täcker?
  4. Kör inte med en trimmad moped - om olyckan är framme kan du få sänkt ersättning eller helt utebliven ersättning om du trimmat fordonet

Det är viktigt att komma ihåg att det är du som är ägare av mopeden som ska teckna försäkringen. Försäkringen gäller sedan för den som står som försäkringstagare, förare av mopeden och eventuell passagerare.

Om ett barn äger mopeden ska denne stå som försäkringstagare. Det är alltså inte möjligt att du som förälder köper och registrerar mopeden med ditt barn som ägare och själv står på mopedförsäkringen. Vid en ålder under 18 år krävs förarbevis för att försäkringen ska vara giltig.

Om föraren är under 18 år och inte skaffat ett förarbevis ännu måste vårdnadshavaren teckna försäkringen och stå som ägare till mopeden. När föraren fyllt 18 år eller skaffar ett förarbevis tas vårdnadshavaren automatiskt bort ur vägtrafikregistret. Därmed står föraren som ägare till fordonet och måste teckna en försäkring i sitt eget namn.

Självrisk


Om du vill teckna en helförsäkring till din moped får du välja vilken självrisk du vill ha. Generellt innebär en hög självrisk en lägre premie på försäkringen medan en låg självrisk ger en högre premie.

Självrisken är den kostnad som du själv får betala i händelse av en vagnskada på din moped i samband med att du får ersättning på din försäkring.

Teckna en försäkring till din moped


Låt oss hitta en bra och prisvärd försäkring till din moped. Fyll i formuläret högst upp på sidan och tryck på knappen "Starta din jämförelse!". Inom kort återkommer en av våra försäkringsrådgivare och tillsammans kan ni hitta en bra försäkring till dig.

Vill du hellre ringa oss direkt går det alldeles utmärkt. Du når oss på 08 - 5000 2000 (vardagar 08:00 - 18:00).

Om oss

Om Compricer
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi och varje dag hjälper vi tusentals svenskar att hitta bra försäkringar.

Vi ägs av Schibsted, Skandinaviens största mediekoncern, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket med flera.

Vi är registrerade som försäkringsdistributör hos Bolagsverket samt står under Finansinspektionens tillsyn. Våra rådgivare är experter på försäkringar.

Vi har mycket nöjda kunder och det syns på Trustpilot där våra kunder gett oss betyget Utmärkt vilket är det bästa omdömet som går att få.

Just nu jämför vi försäkringar från:

Accept, Alandia Båtförsäkring, Dina försäkringar, Gjensidige, Gofido, Hedvig, ICA Försäkring, JobbGarant, lin Försäkring, Länsförsäkringar Stockholm, PayDrive, Sensor Försäkring, Svedea, Villaägarnas FörsäkringsService och WaterCircles.

Fördelar med att jämföra mopedförsäkringar på Compricer



✅ Bra och prisvärda försäkringar
✅ Erfarna försäkringsrådgivare
✅ Det är helt kostnadsfritt

Villkor - förköpsinformation och produktfaktablad


Förköpsinformation är en sammanfattning av vad mopedförsäkringen omfattar och vilka viktiga begränsningar som kan finnas. Du har rätt att ta del av denna innan du köper en försäkring om du önskar tillsammans med fullständiga villkor.

Produktfaktablad är en kort beskrivning om vad försäkringen innehåller och syftar till att ge en enkel bild om vad försäkringen innebär.

Förköpsinformation, produktfaktablad och fullständiga villkor kring försäkringarna medföljer i bekräftelserna om du väljer att teckna en försäkring via oss samt finns att tillgå på försäkringsbolagens hemsidor.

Compricer är en försäkringsdistributör. Det innebär att du, om du vill, kan överlåta till oss att kostnadsfritt distribuera en mopedförsäkring åt dig. Läs mer här om försäkringsdistribution.

Anmäla skada eller annan händelse


Om du råkat ut för en skada eller olycka och vill begära ersättning vänder du dig till ditt försäkringsbolag där du har din mopedförsäkring. De hjälper dig med hur du går vidare med din skadeanmälan för att få ersättning.

Vanliga frågor och svar om mopedförsäkringar

Måste man ha en mopedförsäkring?

Enligt lag måste du som lägst ha en trafikförsäkring som skyddar dig och annan om du orsakar en olycka. Vill du ha ett mer omfattande skydd behöver du teckna en halvförsäkring eller helförsäkring.

Vad kostar en mopedförsäkring?

I snitt kostar en mopedförsäkring som tecknas via Compricer mellan 1 800 - 4 000 kronor.

Vad ingår i en mopedförsäkring?

Enligt lag måste du som lägst ha en trafikförsäkring som skyddar dig och annan om du orsakar en olycka. Vill du ha ett mer omfattande skydd behöver du teckna en halvförsäkring eller helförsäkring.

Vilken mopedförsäkring är bäst?

Vilken mopedförsäkring som är bäst är svårt att svara på eftersom alla fordon och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Vilken mopedförsäkring är billigast?

Vilken mopedförsäkring som är billigast är svårt att svara på eftersom alla fordon och behov är unika. Vi rekommenderar att du funderar på hur omfattande skydd du vill ha och sedan väljer det försäkringsbolag som erbjuder dig det till det lägsta priset.

Vilken försäkring ska man välja till en moped?

Enligt lag måste du som lägst ha en trafikförsäkring. Vi rekommenderar dock att du väljer en halv- eller helförsäkring för att få ett mer omfattande skydd för dig och din moped.

Vad kostar det att jämföra mopedförsäkringar på Compricer?

Det är helt kostnadsfritt att jämföra mopedförsäkringar på Compricer.

Christina Sahlberg, Sparekonom

Granskad av

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.