Det blir VÄLDIGT dyrt om du inte tecknar en bilförsäkring!

Det blir VÄLDIGT dyrt om du inte tecknar en bilförsäkring!

Om din bil inte är avställd krävs det enligt lag att du har en trafikförsäkring. Missar du detta kommer du automatiskt få en försäkring - som är väldigt dyr.

Trafikförsäkring är ett lagkrav


Enligt svensk lag måste varje bil som är i trafik ha en trafikförsäkring. Den täcker skador som kan orsaka tredje part, personer eller annans egendom i händelse av en trafikolycka. Den täcker inte skador på din bil om du är vållande till skadan. För det behövs en halv-, eller helförsäkring.
 

Detta händer om du inte tecknar en trafikförsäkring


Missar du att teckna en försäkring så tilldelas du automatiskt en trafikförsäkring via Trafikförsäkringsföreningen (TFF). Det kan låta praktiskt men är svindyrt. För en vanlig personbil är kostnaden 180 kronor per dag eller 65 700 kronor per år. För en vanlig MC kostar det 200 kronor per dag eller 73 000 kronor per år. Så missa alltså inte att teckna en fordonsförsäkring!

Funderar du över vilken försäkring du behöver kan du läsa mer om trafik-, halv- och helförsäkringar här: Innehållet i olika försäkringar.

Lästips:

Nytt verktyg: Så mycket kostar bilförsäkringen i din kommun

Detta påverkar priset på din bilförsäkring

Betalar du 4 248 eller 14 064 kronor för din bilförsäkring?

Läst klart? Dags att jämföra bilförsäkring!

Jämför bilförsäkringar och hitta en bra försäkring för din bil.

ABC123
Check cirkel

Info

Christina Sahlberg

Om skribenten

Christina Sahlberg, Sparekonom Compricer

Christina Sahlberg är sparekonom på Compricer och expert inom privatekonomi. Hon har en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet och en bachelorexamen i psykologi från Swinburne University. Christina förekommer ofta som expert i media där hon svarar på olika privatekonomiska frågor.

År 2018 blev hon utnämnd till Årets Bankprofil och fyra år senare blev hon nominerad till Årets Sparprofil. Christina är dessutom författare till fyra olika böcker om privatekonomi.

Spartips för dig och din plånbok

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev så får du tips och råd samt information om aktuella ämnen runt din privatekonomi. Varje vecka direkt till din e-post!

Skriv din e-postadress här
Check cirkel

Info

Läs vidare

Nästa artikel

Ska man alltid amortera allt man kan?

Klocka 1 minuts läsning

Amorteringskrav Omfattas du av de obligatoriska amorteringskraven finns inte valmöjligheten att sluta amortera, men har du en belåning under 50 procent av bostadens värde kan du ofta själv bestämma om du ska amortera eller inte.   Värdera om bostaden ...

Föregående artikel
Skatt när du säljer en bostad med vinst eller med förlust
Klocka 1 minuts läsning